De Tekstkenner leverde een artikel aan de Historische Vereniging Zwartsluis. Die vereniging presenteert vier keer per jaar de Sluziger Kroniek. Daarin staan artikel en andere wetenswaardigheden over de geschiedenis van Zwartsluis. Bij een aantal historische foto´s over de eerste vaart van de pont tussen Genemuiden en Zwartsluis schreef De Tekstkenner een artikel.

Burgemeester Genemuiden

Bij die eerste vaart in de jaren vijftig waren onder meer de burgemeeesters van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis aanwezig. Ook was de commissaris van de Koningin uit Zwolle overgekomen voor de plechtigheid. Onbedoeld hoofdrolspeler werd vishandelaar Bekendam uit Genemuiden, die zijn viskar de pont opduwde en vervolgens samen met de notabelen een primeur meemaakte.

Regio Zwolle

Erik Driessen schrijft de laatste jaren veel artikelen over de geschiedenis van de regio Zwolle met daarbij speciale aandacht voor Zwartewaterland. Deze stukken worden onder meer geplaatst in De Stadskoerier en op de websites Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt Actueel.