BOEKEN

Erik Driessen is auteur van de boeken Tranen op het Land (over de geschiedenis van Zeeuwen in de Noordoostpolder) en Verborgen Taal. Ook schreef hij meerdere jubileumboeken voor bedrijven en gaf hij regionale verhalenbundels uit. Op zoek naar een journalist voor het schrijven van een boek? Neem dan contact op met De Tekstkenner.

VERBORGEN TAAL

VERBORGEN TAAL

Verborgen Taal vertelt het merkwaardige verhaal van Frans-Vlaanderen. Een deel van Frankrijk dat ooit in de Nederlanden lag. Die Nederlandse geschiedenis zie je overal terug: in de taal, in het landschap, in de dorpen en in de gewoontes. Ook brak hier de Beeldenstorm uit en schreef een Frans-Vlaming vermoedelijk het Wilhelmus. Toch is Frans-Vlaanderen voor Nederlanders een totaal onbekend gebied.

Erik Driessen reist door de streek. Hij ontmoet markante Frans-Vlamingen, bezoekt bijzondere plekken en ontdekt dat de Nederlandse taal drie eeuwen na de Franse annexatie nog steeds leeft. Ondanks de tegenwerking van de overheid: schoolkinderen kregen straf als ze hun moedertaal spraken, volwassenen voelden schaamte en minachting. Verborgen Taal brengt een vergeten geschiedenis tot leven. En wekt lust op om het gebied zelf te ontdekken.

Verborgen Taal kost 22,95. Bestel het boek door te mailen naar info@detekstkenner.nl.

OFFICE LINE

1.800.555.6789

EMERGENCY

1.800.555.0000

WORKING HOURS

9:00am – 6:00pm