Opdracht op loopafstand: voor Plaatselijk Belang Sint Jansklooster schreven we een persbericht over de onthulling van De Schaatser. Dat kunstwerk van Albert Weijs staat vanaf 18 aprl in de Leeuwte, niet ver van de plek waar Evert van Benthem ooit woonde. De legendarische winnaar van de Elfstedentocht komt voor de onthulling over uit Canada.

In zijn voormalige woonplaats ontmoet hij onder meer Evert ten Napel en zanger Syb van der Ploeg, een persoonlijke vriend. Vlakbij het kunstwerk wordt ook een verwaarloosde fietstunnel opgeknapt. Dit is mogelijk dankzij de steun van de gemeente Steenwijkerland en het bedrijfsleven. Voor de onthulling staan de jaarlijkse Koningsspelen in Sint Jansklooster in het teken van de ‘Koninklijke Elfstedenspelen’.

Tekstschrijver Regio Zwolle

De Tekstkenner verstuurde het persbericht naar de lokale, regionale en landelijke media. Onder meer de Meppeler Couorant publiceerde donderdag het artikel. Opstellen en versturen van persberichten behoort tot de specialismen van ‘mediamakelaar’ Erik Driessen. Voor veel bedrijven, organisaties en overheden in de Regio Zwolle verzorgt hij deze vorm van publiciteit.