Huisjournalist van De Wieden

“Vanmiddag is ook Erik Driessen in ons midden: hij is een beetje de huisjournalist van De Wieden”, werd ik donderdag geïntroduceerd tijdens een bijeenkomst in Kuinre (zie foto). Een ietwat overdreven eretitel waarin toch wel een kern van waarheid schuilt, bedacht ik me na afloop. Ik ken de Kop van Overijssel als mijn broekzak en schrijf ook veel over dit mooiste gebied van Nederland waar het riet altijd wuift en het water nooit ver weg is. Onder meer Marketing Oost (Weerribben-Wieden Marketing en IJsseldelta Marketing), Natuurmonumenten en Nationaal Park Weerribben-Wieden schakelen me regelmatig in voor het leveren van woorden over de regio. Ook voor journalistieke opdrachtgevers trek ik regelmatig de kaplaarzen aan om diep de kragge in te duiken. Jarenlang was ik bovendien mede-eigenaar van Varenindekopvanoverijssel.nl en ook voor Zwartsluis Actueel besteed ik veel aandacht aan ‘de achtertuin’. Daar komt nog bij dat mijn ouders vroeger fan waren van autotochtjes door de regio. Als kleuter zat ik op de achterbank min of meer eerste rang. We reden naar de Veluwe, dwars door Weerribben en Wieden en kenden de IJsseldelta al op ons duimpje voordat die naam was uitgevonden.

In mijn vak heb ik best baat bij al die zaterdagmiddaguitstapjes. Weinig plekken waar ik nog nooit ben geweest. Kortom: een schrijver (skriever) of journalist (stukkiesskriever) nodig? Kiek mar ies eem op www.detekstkenner.nl , terwijl ik zelf nu afreis naar Giethoorn voor een volgende opdracht in De Wieden.