Zeeland en Zuid-Holland herdenken vandaag (2 februari) de Watersnoodramp van 1953. De Tekstkenner schreef negen jaar geleden met het boek Tranen op het Land een voetnoot bij die tragedie. Na de ramp verhuisden veel Zeeuwen en Zuid-Hollanders naar de Noordoostpolder. Erik Driessen tekende hun herinneringen op aan de ramp. Hij sprak met polderbewoners in Emmeloord, Marknesse, Creil, Rutten en de andere dorpen van de Noordoostpolder.

Tekstschrijver in de Noordoostpolder

Tranen op het Land schreven we in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland. Als tekstschrijver werkten we vaker voor dat waterschap in Flevoland. Ook is De Tekstkenner ondertussen tekstschrijver en journalist in de Noordoostpolder. Het nieuwe land ligt ook vlakbij woonplaats Sint Jansklooster.

Tranen op het Land kreeg destijds veel aandacht. Onder meer de Provinciaalse Zeeuwse Courant besteedde aandacht aan het boek. Ook kreeg Erik Driessen uitnodigingen van onder meer Radio 1 en Radio 2. De Tekstkenner schrijft vaker boeken. Denk je bijvoorbeeld naar over het laten schrijven van een jubileumboek? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.