Speciale Producties

Tranen op het land

De Tekstkenner is een allround tekstbureau voor de regio’s Zwolle, Kampen, Meppel, Noordoostpolder en Steenwijkerland. De afgelopen jaren verzorgden we regelmatig opvallende en spraakmakende producties. Ook leggen wij de pen soms neer voor andere activiteiten. Voorbeelden daarvan vindt u hieronder. Ook op zoek naar een tekstschrijver in regio Zwolle? Neem contact met ons op.

Tranen op het Land

In opdracht van Waterschap Zuiderzeeland schreef Erik Driessen van De Tekstkenner het boek ‘Tranen op het land’, waarin 25 Zeeuwen, Brabanders en Zuid-Hollanders vertellen over hun tragische avonturen tijdens de Watersnoodramp van 1953. Zij belandden later in de Noordoostpolder. Tranen op het land leverde veel aandacht van de landelijke pers op. Zo was Erik Driessen te gast bij Frits Spits en op Radio 1.

Dit land vraagt om een boot

Met Varenindekopvanoverijssel.nl realiseerde De Tekstkenner de verhalenbundel ‘Dit land vraagt om een boot’. 25 auteurs uit de Kop van Overijssel schreven over hun liefde voor de streek, waaronder Marjan Berk, Lucie de Lange en Henk de Velde. De bundel leverde veel aandacht op in de regionale pers. Bovendien verkocht het boek verrassend goed. Een jaar later presenteerden wij opvolger Oost West in de bibliotheek van Hasselt. Ook dit boek deed het goed.

Teksten voor Juust

Erik Driessen van De Tekstkenner heeft een aantal teksten geschreven voor de Genemuider dialectband Juust. Voor het eerste album van deze band leverde hij twee nummers. Ondertussen vertaalde hij ook Over You van ZZ Top tot ‘Kolde Wiend’.

Varenindekopvanoverijssel.nl
Samen met Gula uit Zwolle zijn we in 2011 begonnen met de website www.varenindekopvanoverijssel.nl. Een digitaal magazine voor toeristen, watersporters en regiobewoners. In 2012 ontvingen we ongeveer 100.000 bezoekers per maand. Met de website willen we mensen wijzen op de schoonheid van de Kop van Overijssel. Vanuit de website worden leuke projecten geboren. Zo brachten we in 2012 de verhalenbundel ‘Dit land vraagt om een boot’ uit, die dit jaar al een opvolger krijgt met ‘Oost West…’.

Jubileumboek

Voor bouwbedrijf Van der Steeg uit Genemuiden schreven wij in 2017 een jubileumboek rond het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Eerder schreven we ook boeken in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland en het voormalige DWR in Amsterdam.

Eigen nieuwssites

De Tekstkenner is eigenaar van lokale nieuwssites in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Deze trekken dagelijks tussen de 4000 en 7000 bezoekers.

Videoreportages

Op zoek naar een maker van betaalbare bedrijfsfilms in de regio Zwolle? De Tekstkenner realiseert goede en betaalbare films voor bedrijven, organisaties en evenementen. Professioneel en altijd tegen de juiste prijs. Indien gewenst voorzien van voice-over en interview. De Tekstkenner maakt deze videoreportages in Zwolle, Kampen, Meppel, Zwartewaterland en uiteraard ver daar buiten in samenwerking met ervaren cameramensen.

 

 

Contact

De Tekstkenner
Kloosterweg 40
8326 CE Sint Jansklooster
06 – 101 62 006
info@detekstkenner.nl