Vier ‘goudzoekers’ uit Sint Jansklooster en Zwartsluis gaan op zoek naar artiesten die in de vergetelheid zijn geraakt. Ze beschrijven hun muzikale levensverhalen in een boek en geven ze figuurlijk en letterlijk een podium. De Tekstkenner adviseert de vier muziekliefhebbers bij hun ambitieuze project.

Onder de naam ‘Het vergeten zwarte goud’ duiken de vier in de muziekgeschiedenis die wat onder stof is geraakt. Ze bezoeken artiesten die in de jaren zestig en zeventig naam maakten. Dat zijn zangers en zangeressen die nog steeds populair zijn in de piratenwereld. Voor hun vaak zeldzame singles worden flinke bedragen betaald.

Persbericht regio Zwolle

De Tekstkenner adviseert de Goudzoekers bij de totstandkoming van het boek. Ook schreven we een persbericht dat we als mediamakelaar ook naar de media in de regio Zwolle verstuurden. Lees bijvoorbeeld hier meer over het project.

Bedoeling is dat het boek in 2023 wordt gepresenteerd met een muzikaal evenement als aftrap. Volg de avonturen van de goudzoekers op Facebookpagina Het Vergeten Zwarte Goud | Facebook